לימודי הנדסה מכשירים את הלומדים לתעסוקה מגוונות בתחומי עניין שונים. במסגרת לימודי תואר ראשון ואף לימודי תעודה רוכשים הבוגרים בתחומי ההנדסה השונים אופק תעסוקתי מעניין ובטוח.
לימודי תואר שני מאפשרים העמקה בתחומי ההנדסה הן במחקר והן בהוראה. הם מגבירים את סיכויי המוסמכים למלא תפקידים מרכזיים במערכות שונות.
מכללת ספיר, מכללת אורט, מכללת נתניה, מכללת אריאל, מכללת סמי שמעון, מכללת שנקר ועוד מוסדות לימוד מוכרים מכשירים אתכם כבעלי ידע מעמיק בתחומי ההנדסה. כאשר בוגר מסלול לימודי הנדסה מסיים, לדוגמה, בתואר מהנדס תעשייה וניהול פתוחות בפניו אפשרויות רבות, הן במגזר הציבורי והן במגזר העסקי הפרטי. מהנדס אלקטרוניקה, מהנדס אזרחי, מהנדס חומרים, מהנדס תוכנה ועוד מאפשרים לבעלי התארים בהנדסה להשתלב בתחומי התמחותם הייחודיים.
ההיבט המעשי והיישומי של הלימודים התיאורטיים:
כאשר אנשים בוחרים ללמוד הנדסה הם מתעתדים לעסוק בתחום שבו יסיימו את לימודיהם. הנדסה לא הולכים ללמוד כדי לרכוש השכלה כללית אלא על מנת לרכוש מקצוע. הנדסה היא מקצוע מדויק. תנאי הכרחי לקבלה ללימודים היא ציון גבוה במקצועות הריאליים בתעודת הבגרות וציון גבוה מספיק – לכל מכללה יש תנאי סף נדרשים – בבחינה הפסיכומטרית.
בפרוייקטים רבים ומגוונים יש היבטים הנדסיים המחייבים ידע ובקיאות של בעלי מקצוע בתחום הנדסי מוגדר. האחריות המוטלת על כתפי המהנדסים היא רבה. על מנת לאפשר להם לשאת באחריות זו עליהם להיות מסוגלים לתת מענה ופתרון לסוגיות שונות במהלך תכנון וביצוע של פרוייקטים הנדסיים שונים.
הנדסה מצפון הארץ לדרומה:
למי שמתעתדים ללמוד הנדסה יש עשרות מוסדות לימוד מצפון הארץ לדרומה המאפשרים ללמוד קרוב לבית. על מנת להתוודע אל תנאי הקבלה בכל אחד מהמוסדות עליכם לפנות אליהם ישירות. מאחר שמקצועות ההנדסה כוללים תחומים רבים דווקא השפע עלול לבלבל אתכם. מומלץ לגשת לייעוץ לפני בחירה במסלול לימודים. גם אם אתם נוטים להעדיף ולבחור מקצוע הנדסי מסוים – רצוי להתייעץ עם מי מאנשי הסגל במכללה נבחרת שבה מוצע המסלול המבוקש ולו רק כדי לקבל מושג כללי על הצפוי לכם.